Vlooien en teken

Vlooien en teken

Vanwege de zachte winter zijn er ook dit jaar weer volop vlooien en teken. Daarom is het belangrijk om uw huisdier er goed voor te behandelen.

Er zijn diverse middelen beschikbaar die u kunt gebruiken voor de bestrijding van vlooien en teken. Denk hierbij aan een pipet die u leegdrukt tussen de schouderbladen van uw huisdier. Deze pipetten werken (meestal maximaal) één maand tegen vlooien en teken.

Wilt u liever een langdurige bestrijding, kies dan voor de Bravecto tablet, deze tablet werkt 3 maanden lang. Als laatste mogelijkheid kunnen wij u een halsband aanraden, deze halsband van het merk Seresto werkt 7-8 maanden tegen vlooien en teken.

Waarom behandelen?

  • Wist u dat als u één vlo ziet, er minimaal 3 verstopt zitten?
  • Alleen volwassen vlooien op uw huisdier komen? Eitjes en larven vindt u voornamelijk in de omgeving,.Denk hierbij aan tapijten of tussen de plinten.
  • Één volwassen vlo rond de 25 eitjes per dag legt?

Wilt u zelf checken of uw huisdier last heeft van vlooien?
Het enige wat u nodig heeft is een vlooienkam, een stukje keukenrol of wc papier en water.

  • Kam uw huisdier met het vlooienkammetje. Als er kleine zwarte puntjes op het kammetje zitten, veeg deze af aan het stukje keukenpapier.
    Maak nu het keukenpapier voorzichtig een beetje nat. Veranderen de kleine zwarte puntjes in oranje vlekken? Dan heeft uw huisdier last van vlooien. Deze oranje vlekken zijn vlooienpoepjes en verkleuren omdat dit bloed is wat de vlo uit uw huisdier heeft gezogen en vervolgens uitpoept.
  • Mocht uw huisdier last hebben van vlooien is een goede bestrijding belangrijk. Denk hierbij aan het ontvlooien van uw huisdier, maar ook aan het behandelen van de omgeving. Gaat uw huisdier regelmatig met de auto mee, vergeet dan ook deze niet te behandelen.

Wilt u advies over hoe u dit het beste kunt doen? Neem dan contact op met de praktijk met ons telefoonnummer: 0493-691330. Wij helpen u graag!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *