Konijnen en de zomer!

Konijnen en de zomer!

De zomer komt er aan en veel konijnen worden naar buiten verplaatst. Lekker spelen in het gras en op zoek naar het lekkerste plukje gras. De zomer heeft veel voordelen voor konijnen maar ook zeker nadelen! 

Enten
Het is erg belangrijk om uw konijn te vaccineren tegen zowel myxomatose/RHD1 als RHD2. Deze konijnenziektes zijn niet alleen overdraagbaar via konijn op konijn, maar ook via handen, kleding, water, voedsel en dergelijke. Dus ook als uw konijn binnen zit, raden we aan om hem of haar toch ieder jaar een vaccinatie te geven om besmetting met deze (dodelijke) ziektes te voorkomen.

Maden
In de zomer is het extra belangrijk om uw konijn elke dag te controleren. Ze zijn namelijk erg vatbaar voor vliegeneitjes bij de anus. Uit deze eitjes kunnen binnen 1 dag maden komen. Deze veroorzaken ontstekingen in zowel de huid als het onderliggend weefsel en zijn dus levensgevaarlijk voor konijnen. Belangrijk is daarom om het verblijf goed schoon en droog te houden! Controleer ook meerdere keren per dag de onderkant van uw konijn. Bij diarree, kunt u hem/haar het beste wassen, drogen, binnen zetten en alleen hooi voeren. Is de diarree na 1 dag niet over, neem dan contact met ons op.
Ter preventie (of wanneer er al vliegen zijn), kunt u uw konijn insprayen met een speciale spray bij ons verkrijgbaar. Dit bestrijdt infecties met vliegenlarven- en eitjes.

* Op de foto ziet u hoe u uw konijn op een veilige en rustige manier kunt controleren.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *