Vlooien en teken

Vlooien en teken

Vlooien en teken bezorgen onze huisdieren, zoals hond en kat, maar ook konijn en hamster, veel ongemak zoals jeuk en bloedarmoede. Sommige dieren kunnen ernstige huidreacties krijgen ten gevolg van een vlooienbeet (allergie of overgevoeligheidsreactie). Verder zijn vlooien tussengastheer van de lintworm en kunnen de dieren, maar ook kinderen (!) lintworminfecties krijgen.

Hoe bestrijd ik vlooien en teken?

Voorkom ernstige infectie van dier en omgeving! Vlooien leven NIET op de hond of kat, maar in de directe omgeving (deken, tapijt, hok enz.). Ze hoeven niet zichtbaar te zijn op uw huisdier, toch kan er een besmetting zijn. Behandel uw dier met een goed product, liefst ook werkend tegen de eitjes en larven van de vlo en vergeet vooral de omgeving niet! Stofzuigen (behandel de stofzuigerzak met een omgevingsspray tegen vlooien) en alles wat heet gewassen kan worden, wassen. Spleten en kieren kunnen behandeld worden met dezelfde omgevingsspray die u gebruikt voor de stofzuigerzak.

Controleer uw kat elke dag op teken en verwijder ze met een tekentang. Gebruik ook een goed product dat zowel tegen vlooien als teken werkt.

Welke producten kan ik het beste gebruiken?

Tegenwoordig bestaan er veel goede, veilige producten, zoals pipetjes, halsbanden en tabletten.

Jammer genoeg worden er ook nog veel producten verkocht die niet goed werken of niet meer veilig zijn. Neem voor een passend advies contact met ons op.