Chippen

Chippen

Verplicht chippen en registreren van honden vanaf 1 april 2013

Vanaf 1 april 2013 moet een hond binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en binnen 8 weken na de geboorte bij een aangewezen databank worden geregistreerd. Alle honden, ongeacht leeftijd, die vanaf die datum worden geïmporteerd, moeten binnen 2 weken worden geregistreerd. Zij moeten gechipt zijn om Nederland in te mogen. Alle veranderingen in de geregistreerde gegevens moeten aan de databank worden doorgegeven, zodat de informatie up-to-date blijft.

De koper moet bij de aanschaf van een hond zelf opletten dat deze gechipt en geregistreerd is!

Niet alleen zorgt chippen ervoor dat huisdieren geïdentificeerd zijn en hierdoor makkelijk teruggevonden worden wanneer ze weglopen, ook wil het kabinet misverstanden in de hondenfokkerij en -handel tegengaan en zo het welzijn van honden verbeteren.

Chip uw huisdier!

We krijgen regelmatig berichten van mensen die hun huisdieren kwijt zijn. Vaak worden deze dieren wel gevonden, maar niet herenigd met hun baasjes. Chip daarom uw dier! Belangrijk is ook om hem/haar te registreren bij een databank. Wanneer de chip uitgelezen wordt, worden op basis van het chipnummer uw gegevens achterhaald en kan uw huisdier weer thuiskomen. Chippen kost slechts 38 euro!

Website

Op www.chipjedier.nl staat uitgebreide informatie inclusief de meest gestelde vragen. Deze site verdient een bezoekje!