Gezelschapsdieren

Maak in onderstaand overzicht een keuze om welk gezelschapsdier het gaat. Wij kunnen u zo nog beter van dienst zijn.
HOND

Een hond (Canis lupus familiaris) is een fantastisch huisdier. Klein of groot, aangezien er zoveel verschillende rassen en karakters bestaan, is er altijd één die bij u past. Maar waar moet u op letten als u een hond aanschaft en wat komt er nog bij kijken?

LEES MEER

KAT

Een kat (Felis catus) is een fantastisch huisdier en ook geschikt als u wat langer van huis bent, aangezien de meeste katten zich met water, eten en een kattenbak goed zelf redden. Of natuurlijk buiten hun eten vangen. Maar waar moet u op letten als u een kat aanschaft en wat komt er nog bij kijken?

LEES MEER


KONIJN

Het konijn (Oryctolagus cuniculus) is heel geschikt als huisdier, maar wordt graag met 2 of in een groep gehouden. Het zijn slimme, actieve dieren. Een konijn kan op verschillende plaatsen gekocht worden zoals bij fokkers, opvanginstanties, dierenbescherming of dierenwinkel.

LEES MEER

CAVIA

De cavia (Cavia porcellus) is heel geschikt als huidier, maar wordt graag met 2 of in groep gehouden. Ze moeten voldoende ruimte hebben zodat ze voldoende kunnen bewegen. Een cavia kan op verschillende plaatsen gekocht worden zoals bij fokkers, opvanginstanties, dierenbescherming of dierenwinkel.

LEES MEER

VOGELS

Vogels bestaan in alle soorten en maten. In onze praktijk zien we voornamelijk hobbykippen, – en duiven en een enkele papegaai of parkiet. Aangezien vogels niet snel laten zien dat ze ziek zijn, is het belangrijk dat u snel contact opneemt als u twijfelt of uw vogel ziek is.

LEES MEER

OVERIGE BIJZONDERE HUISDIEREN

Onder de overige bijzondere huisdieren vallen bijvoorbeeld de rat, hamster, fret, gerbil, chinchilla en degu. . Deze dieren laten niet snel laten zien dat ze ziek zijn. Daarom is het belangrijk dat u snel contact opneemt als u twijfelt of uw dier ziek is.

LEES MEER